Vypečené, přitom šťavnaté
Každá zkušená hospodyňka potvrdí, že připravit dokonale propečené a přitom šťavnaté maso je prakticky nadlidský úkon. Většinou je maso dlouhým pečením pouze vysušené. Ne však v parní troubě! Takovou troubou je například multifunkční trouba Electrolux s funkcí PlusSteam. Setkat se s touto technologií ale můžete samozřejmě i u jiných značek.
Jak parní pečení funguje?
Je to velice jednoduchý princip. Na začátku pečení přidá trouba k horkému vzduchu páru, která zajistí nejen perfektní kynutí, zlatavou kůrku, ale také dokonale propečené a zároveň šťavnaté maso. Pára svědčí dokonce i široké škále zákusků. Okamžitě tak můžete zapomenout na obavy, zda se vám váš výtvor povede. Stane se z vás profesionální kuchařka i pekařka. Pečené dobroty budou vždy bezchybné.
Manipulace s troubou je jednoduchá
A zvládne to každý! Před pečením přidáte do prohlubně na dně trouby 100 ml vody. Následně zvolíte na troubě funkci PlusSteam a nastavíte požadovanou teplotu. Například pro dokonalé propečení masa je vhodná teplota 150 - 250°C. Dále stlačíte tlačítko funkce PlusSteam, aby se skutečně začala tvořit pára. Troubu necháte předehřát 5 minut. Po pěti minutách již začne v troubě vznikat pára a můžete do ní vložit připravené ingredience. Doba pečení se následně nijak neliší od klasické doby pečení v obyčejné troubě.
Skutečná radost z pečení
V páře můžete zapomenout na tuky a zbytečná kvanta soli. Maso či zelenina si totiž vystačí i bez toho. Hotová jídla budou vždy jako od šéfkuchaře z vyhlášené restaurace. Navíc skvělá zpráva - nemůžete nic zkazit! Jídlo se nevysuší a bude vždy naprosto dokonalé.
Vyzkoušejte parní troubu i vy a uvidíte, že nebudete litovat!