Akční kampaně našeho e-shopu DobreElektro.cz
212 243 722
Po - Pá 9:00 - 17:00

Články o chlazení

Nejlepší vánoční dárky od DobréElektro.cz

Někdo se na ně těší už od srpna. Někdo je vždy rád, že už jsou za námi. Ovšem nikomu z nás se nevyhnou. Vánoce. Taky už léta tápete, co dát svým nejbližším pod stromeček? Tak, aby to mělo smysl, neprášilo se na to a bylo to pro obdarovaného přínosné? Zkuste vsadit na kuchyňské spotřebiče.

Přečíst článek

Sušička prádla a co do ní nepatří: Důležitá pravidla pro péči o oblečení

Byla to láska na první pohled. Už si život bez ní nedokážete představit. Prádlo už jste nevěšeli ani nepamatujete. Sušička prádla. Dokonalý pomocník v domácnosti. Jaké kousky byste v ní ale nikdy neměli sušit? Co do ní rozhodně nepatří? A jaké sušičky nabízí tu nejjemnější péči o vaše oblečení?

Přečíst článek

Jak správně prát plavky a sportovní vybavení?

Pokud chcete, aby vám plavky nebo sportovní oblečení vydrželo v kvalitním stavu co nejdéle, je potřeba mu věnovat speciální péči. A to především při praní a následném sušení. Nemůžete ho jen tak hodit do pračky a modlit se v nejlepší výsledek. Věděli jste třeba, že aviváž či vysoká prací teplota můžou zkrátit životnost vašeho sportovního oblečení?

Přečíst článek

5 tipů, jak správně vybrat ledničku

Stojíte před výběrem nové lednice do své kuchyně? Nevíte, na co se při výběru zaměřit? V následujících řádcích se společně podíváme na praktické tipy a postupy, jak si pořídit perfektní ledničku, která bude splňovat všechny vaše požadavky. Je důležité si uvědomit, že lednička není pouze o vzhledu a rozměrech, ale také o celé řadě dalších důležitých vlastností.

Přečíst článek

Tip na vánoční dárek: REMOSKA

Remosku si budou velice dobře pamatovat asi spíše starší ročníky. Mladší generace ji mohla zažít u rodičů nebo prarodičů. Klasický kuchyňský pomocník ale nyní zažívá svou renesanci. Proč potřebujete právě remosku? Proč je naprosto nepostradatelná? A díky čemu bude letos hitem Vánoc?

Přečíst článek

Myčky nádobí: Skvělý pomocník, jehož slabinou je doba mycích programů

Myčka nádobí je úžasný pomocník, který má řadu výhod. Ale musíte se s jeho pořízením připravit i na některá úskalí. Na co byste si měli dávat pozor u mycích programů? Jaká je délka mycích programů? A proč některé trvají tak dlouho?

Přečíst článek

Vinotéky: Jak na ideální podmínky ke skladování vína?

Milujete víno? Rádi si otevřete lahvinku vína při večerním sledování seriálu nebo filmu? Nedokážete si bez vína představit žádnou oslavu ani party? Správná teplota je pro skladování vína zcela klíčová. Udržet víno v optimální teplotě vám pomůže vinotéka. Jaká? Po jaké sáhnout? A jakou můžete mít přímo u sebe doma?

Přečíst článek

15 skvělých vychytávek pro všechny zahrádkáře. Tyhle musíte mít!

Žádný zahradník se neobejde bez některých užitečných vychytávek. Co by vám zaručeně ve vaší výbavě nemělo chybět? Na jakých 15 skvělých zahradních vychytávek se doporučujeme podívat? Pojďme si je společně představit.

Přečíst článek

Příprava na léto v zahradě. Co všechno se vám na ní bude hodit?

Léto se nezadržitelně blíží a s ním i řada úkolů souvisejících s údržbou vaší zahrady. Právě příchod léta znamená začátek těch nejintenzivnějších zahradních prací. A to samozřejmě znamená i potřebu pořízení kvalitního nářadí, bez kterého se na zahradě neobejdete. Na co byste tedy neměli při pořizování nářadí zapomenout?

Přečíst článek

Dejte sbohem špinavému nádobí díky myčkám Beko

Myčky značky Beko patří mezi spotřebiteli ke zvláště oblíbeným. Vynikají totiž řadou užitečných funkcí. Co nabízejí? A jaké funkce si zaslouží vaši pozornost?

Přečíst článek

Příjemnější vaření a rychlejší úklid? To chce digestoř!

Digestoř by měla být samozřejmou součástí každé moderní domácnosti. Proč a jak vybrat tu správnou? Pojďme se na to podívat.

Přečíst článek

Jak vybrat vestavnou ledničku

Vestavná lednice má oproti tradičně řešenému spotřebiči řadu předností. Jak si ovšem vybrat tu správnou? Na jaké parametry se při výběru zaměřit? Pojďme si to společně bod po bodu rozebrat.

Přečíst článek

Rozdíl mezi plynovým sporákem a indukční varnou deskou

Jestliže uvažujete o pořízení nového sporáku, určitě váháte mezi plynovým sporákem a indukční varnou deskou. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody? Jaké jsou mezi nimi rozdíly? A po jaké varné desce raději sáhnout?

Přečíst článek

Sušička prádla a 6 nejčastějších chyb! Neděláte je taky?

Sušička prádla může být velmi užitečným pomocníkem. Alespoň když víte, jak s ní správně zacházet. Kterých chyb se majitelé sušiček dopouštějí a proč? Čeho se při práci s ní vyvarovat, abyste měli perfektně čisté a nezmačkané prádlo? A co dělat, abyste nezkrátili spotřebiči neúměrně životnost?

Přečíst článek

Každá pračka prádlo vypere: V čem se tedy liší a proč jsou ceny tak rozdílné?

Pračka vždy splní primární požadovanou funkci, tedy že vypere prádlo. Při nákupu nové pračky však můžete narazit na značné cenové rozdíly mezi jednotlivými modely. Proč a v čem se od sebe současné pračky vlastně liší? A proč jsou ceny praček tak rozdílné?

Přečíst článek

Proč nevybírat spotřebič pouze podle ceny, aneb na co dalšího nezapomenout

Bylo by poměrně zjednodušené tvrdit, že při výběru jakéhokoliv spotřebiče záleží primárně na ceně. Cena rozhodně neurčuje to, zda budete s daným spotřebičem spokojeni, nebo zda splní všechny vaše požadavky. Na co dalšího byste se tedy měli zaměřit?

Přečíst článek

Na co si dát pozor při koupi pračky se sušičkou

Současné technologie nabízí řadu možností, jak si efektivně ušetřit námahu a čas. A to i bez velkého finančního zatížení. Tyto technologie pomáhají velmi dobře i v běžných činnostech v domácnosti. Příkladem může být spotřebič spojující v jedno pračku se sušičkou. Tento kombinovaný přístroj patří mezi žádané pomocníky, který usnadňuje život a šetří čas pro jiné využití. Pokud nyní stojíte před rozhodnutím, zda si jej pořídit či ne, poradíme vám, na co si dát při koupi pračky se sušičkou pozor.

Přečíst článek

Kupujete myčku nádobí? Zodpovíme, zda je lepší vestavná nebo volně stojící

Myčka nádobí může být užitečným pomocníkem ve vaší domácnosti. Přece jen vám ušetří spoustu času a energie při mytí nádobí. Tento čas můžete věnovat své rodině, přátelům nebo koníčkům. Komu se tedy myčka nádobí vyplatí a proč? A má smysl si pořídit vestavnou nebo volně stojící? Pojďme se na to společně podívat.

Přečíst článek

Vánoce se blíží, máte už vybraný vhodný dárek pro své blízké?

Pečení cukroví, pečlivý úklid celého bytu a shánění dárků pro rodinu i přátele. Předvánoční čas je často spíše než oním klidným obdobím, těšením se na Ježíška a rozjímáním dobou, která je ve znamení shonu a stresu. A nechceme vás děsit, ale do Vánoc už moc nezbývá. Máte už proto vybraný vhodný dárek pro své blízké? Poradíme vám, co zaručeně udělá radost každému, a to i tomu, který říká, že nic nepotřebuje.

Přečíst článek

Jak vybrat zvlhčovač vzduchu?

Máte doma příliš suchý vzduch a potřebujete jej zvlhčit, aby se vám lépe dýchalo? Nebo jste alergik a dráždí vás drobné částečky poletující v ovzduší, jako jsou bakterie, pyly a roztoči? Pořiďte si zvlhčovač vzduchu. Poradíme vám, jak správně postupovat při jeho výběru.

Přečíst článek

Mobilní klimatizace a ochlazovače: Pomohou vám přežít letní vedra

Zajistit si příjemné klima v domácnosti, v podnájmu nebo třeba v práci nemusí být vůbec složité. Pomůže s tím vhodná klimatizace. A navíc kvůli nastavení příjemného prostředí hned nemusíte zasahovat do stavby nebo vybavovat klimatizační jednotkou všechny místnosti. Jednoduše si můžete zpříjemnit pobyt pouze tam, kde právě jste, tedy třeba v obývacím pokoji nebo v ložnici. K tomu vám výborně poslouží mobilní klimatizace a ochlazovače. Který typ ale zvolit? Co všechno je u mobilní klimatizace klíčové? A jaké parametry sledovat?

Přečíst článek

Poradna: Jaká by měla být správná teplota v lednici a v mrazáku?

Lednici a mrazák dnes najdeme v každé domácnosti. A ačkoliv je běžně používáme, ne vždy tak činíme úplně správně. Víte, jaká by měla být správná teplota v lednici a v mrazáku? A jak ji správně nastavit? Pokud ne, tak si nezoufejte. V tomto článku vám to poradíme.

Přečíst článek

Návod:‌ ‌Jak‌ ‌správně‌ ‌odmrazit‌ ‌mrazák‌ ‌a‌ ‌ledničku‌

Pravidelné odmrazování mrazáku či ledničky je velmi důležité pro jejich správnou funkčnost. Ideální četnost by měla být nejméně 2x ročně. Jak na to a na co byste neměli při tom zapomínat? Poradíme vám v tomto článku.

Přečíst článek

TOP technologie moderních spotřebičů - 2. část - pečení, vaření, odsávání par, mytí nádobí

Moderní kuchyňské spotřebiče překypují chytrými technologiemi. Které vám významně usnadní život? Které vám ušetří spoustu času? A na které byste neměli nechat dopustit? Pojďme se na to společně podívat v našem druhém dílu, který věnujeme troubám, sporákům, odsavačům par a myčkám nádobí.

Přečíst článek

Pozor! Mění se energetické třídy domácích spotřebičů!

Energetická třída je pro spotřebitele u spotřebičů velmi důležitým ukazatelem. Od března 2021 však nastanou v tomto směru citelné změny. Na co by si spotřebitelé měli dát pozor a proč? Co všechno se změní? A jak vás to při výběru konkrétních spotřebičů ovlivní? Na to si odpovíme právě zde.

Přečíst článek

TOP technologie moderních spotřebičů - 1. část - praní, sušení a chlazení

Současné moderní spotřebiče nabízejí řadu chytrých technologií, které vám mohou významně usnadnit život. Které to jsou? Pojďme se na to společně podívat v našem prvním dílu, který věnujeme pračkám, sušičkám a ledničkám.

Přečíst článek

Moderní technologie sušiček prádla, které vám usnadní život

Moderní sušičky dnes nabízejí řadu zajímavých technologií, které oceníte každý den. Stávají se proto spotřebiči, které vám mohou významně usnadnit život. Čím?

Přečíst článek

Skvělý vánoční dárek pro domácí hospodyňku

Znáte ve svém okolí slečnu či dámu, která miluje pečení, vaření či jiné kuchtění? Pak máte o ideální dárek letos postaráno! Co takhle vsadit na novou troubu pod stromeček? No není to ten nejlepší dárek?! A aby nebyl doma nepořádek, jistě uvítá i myčku. Jak vybrat tu pravou?

Přečíst článek

Jaké parametry by měla splňovat správná sušička prádla?

Moderní sušička prádla je užitečným pomocníkem pro řadu domácností. Dokáže vám ušetřit hodiny času při věšení či žehlení prádla. Pokud ji proto ještě nemáte, zkuste o ní přemýšlet. Jak si vybrat tu správnou? Odpověď najdete právě zde.

Přečíst článek

Doporučené ze všech